OR-cursussen - Ondernemingsraad cursussen 2020

RMVO verzorgt OR-cursussen en -trainingen. Incompany, maatwerk of open inschrijving. Voor uw hele ondernemingsraad, een commissie of een individueel OR-lid. Onderstaand treft u enkele beproefde cursusprogramma's die in de praktijk vraaggericht en op maat kunnen worden ingevuld.

OR-cursus: Van start in de ondernemingsraad | Gemeente

Van start in de ondernemingsraad (OR) is een maatwerk OR-training voor de ondernemingsraad van een gemeente. U maakt uitgebreid kennis met de regels van de WOR. Daarnaast ontwikkelt u op een creatieve manier uw missie, visie en strategie, oefent u met vergadertechnieken, doet u aan teambuilding en werkt u planmatig aan de communicatie met uw achterban.
Lees verder | Stel uw vraag

Basiscursus ondernemingsraad WOR+ (individueel)

Als nieuw OR-lid komt er veel op u af! De bestuurder vraagt om uw mening en collega's vragen u om hun belangen te behartigen. De ondernemingsraad heeft een belangrijke functie in de organisatie. Daarom wilt u uw kwaliteiten optimaal benutten om uw OR te versterken.
Lees verder | Stel uw vraag

OR-cursus: maatwerk cursus ondernemingsraad

Wilt u een ondernemingsraad cursus of training die exact past bij uw situatie? Kies dan een maatwerk OR-training. Deze OR-training behandelen de vraagstukken uit uw dagelijkse praktijk. Zo bereikt uw OR een professioneel niveau!
Lees verder | Stel uw vraag

OR-cursus: Van start in de ondernemingsraad (OR)™

Wat kan en mag een ondernemingsraad? Hoe kunt u effectief vergaderen? En... hoe werkt u effectief samen als team? De OR-cursus Van start in de ondernemingsraad geeft uw OR een warme start!
Lees verder | Stel uw vraag

OR-cursus: Van inspraak naar invloed™

Hoe vergroot u uw invloed? Welke mogelijkheden zijn er voor u als persoon en als ondernemingsraad? Tijdens deze training leert u hoe u uw invloed kunt vergroten en hoe u strategisch kunt adviseren als OR.
Lees verder | Stel uw vraag

OR-cursus: Ondernemingsraad & arbo

Jaarlijks overlijden in Nederland circa 100 mensen bij een bedrijfsongeval. Het aantal gewonden is zelfs vele malen hoger. Is het Arbo- en VGWM beleid in uw organisatie goed geregeld? Uw kunt met de ondernemingsraad een belangrijke positie innemen.
Lees verder | Stel uw vraag

OR-cursus: Duurzame inzetbaarheid

Investeren in duurzame inzetbaarheid vergroot het vermogen om vitaal deel te blijven nemen aan het arbeidsproces. Het is een belangrijk thema in de huidige maatschappij. Welke kansen liggen er binnen uw organisatie?
Lees verder | Stel uw vraag

OR-cursus: Invloed op financieel beleid™

Inzicht in financiën is een must voor iedere OR. Deze OR-cursus: geeft inzicht in de jaarrekening, de begroting en de belangrijkste financiële kengetallen. U leert financiële situaties professioneel te beoordelen.
Lees verder | Stel uw vraag

OR-cursus: Voorzitter en secretaris OR - (Basis DB)

Voorzitter en secretaris zijn het dagelijks bestuur (DB) van de ondernemingsraad. Een belangrijke taak! U behandelt en beoordeelt binnengekomen informatie, stelt agenda's vast en coördineert het OR-werk. Daarnaast heeft u veel interactie met de bestuurder en bent u voor collega's het gezicht van de OR.
Lees verder | Stel uw vraag

OR-cursus: De ondernemingsraad en reorganisatie

Staat uw organisatie voor een reorganisatie? Dit heeft grote gevolgen voor u als OR! Wanneer is er bijvoorbeeld sprake van instemmingsrecht of adviesrecht?
Lees verder | Stel uw vraag

OR-cursus: De ondernemingsraad en fusie

Staat uw organisatie voor een fusie? Dan zal dit grote gevolgen hebben voor uw OR. Wat is bijvoorbeeld de rol van de OR tijdens het fusietraject en hoe gaat u effectief om met zaken als instemmingsrecht en adviesrecht?
Lees verder | Stel uw vraag

OR-cursus: Bestuurder en medezeggenschap (WOR)

Ook als bestuurder of hr-manager krijgt u te maken met medezeggenschap. Wat mag u van de OR verwachten en wat verwachten zij van u? Ontdek hoe medezeggenschap echt van toegevoegde waarde wordt voor uw organisatie!
Lees verder | Stel uw vraag

PVT-training: Basiscursus Personeelsvertegenwoordiging (PVT)

Wat moet u weten als PVT-lid? Wat zijn bijvoorbeeld de positie, taak en plaats van de personeelsvertegenwoordiging in de organisatie? Deze cursus maakt uw PVT en u als PVT-lid echt vakkundig in de PVT.
Lees verder | Stel uw vraag

Vragen of interesse? Vul het contactformulier in of bel (033) 844 72 10. Wij zijn u graag van dienst!