OR-advies

Deskundig advies voor uw ondernemingsraad

Als ondernemingsraad ontvangt u complexe advies- en instemmingsaanvragen. Vaak staan er grote belangen op het spel voor u en uw achterban. De bestuurder wil snel een besluit nemen, maar u wilt eerst een heldere beeldvorming.

Verkenning van uw vraagstuk

U kunt uw vraagstuk vrijblijvend aan ons voorleggen. Onze adviseurs helpen u graag op weg! Veel van uw vragen kunnen wij direct kosteloos beantwoorden. Wilt u een adviseur die uw ondernemingsraad begeleidt tijdens een adviestraject? Dan verstrekken wij u vooraf graag een heldere prijsopgave met stappenplan.

Onze OR-adviseurs helpen u stapsgewijs en professioneel door elke adviesaanvraag.Jolanda Pluim, Trainer/adviseur

Voorbeelden van vraagstukken

  • Een voorgenomen besluit tot overdracht van de aandelen van de onderneming
  • Een voorgenomen besluit tot het saneren van een afdeling
  • Een voorgenomen besluit tot verhuizing
  • Wijziging van de beloningsregeling voor het personeel
  • Wijziging van de regeling voor personeelsbeoordeling

Recht op advies

In artikel 16 van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) is vastgelegd dat de ondernemingsraad het recht heeft om deskundigen te raadplegen. De ondernemer is verplicht om de kosten te vergoeden. De ondernemingsraad behoeft geen akkoord van de bestuurder te hebben. U moet de kosten wel vooraf aan uw bestuurder melden.

Korte vraag? Gebruik onze gratis vraagbaak

Onze adviseurs beantwoorden graag uw vragen over de juiste toepassing van de Wet op de ondernemingsraden (WOR). Bent u lid van de OR of PVT, HR-functionaris of bestuurder? Wij helpen u gratis en vrijblijvend op weg!

Meer info?

Vragen of interesse? Vul het contactformulier in of bel (033) 844 72 10. Wij zijn u graag van dienst!